Kontakta Accounting Makes Me Happy

Så förbättrar du företagets likviditet – saker du kan göra redan idag!

Bokföring, Starta eget

Börja med att se över dina rutiner kring fakturering. Se till att fakturera ofta! Fakturera så fort jobbet är klart. Om du har stora projekt som sträcker sig över långt tid är det en bra idé att delfakturera efter hand. Om du har kunder som inte betalar i tid behöver du ha bra rutiner för påminnelser. Själv använder jag mig av Fortnox fakturaservice. För ett par kronor per faktura sköter de påminnelser, betalningar mm. Så bra! 

Prata med dina leverantörer och be om längre kredittid. Passa även på att se över dina kostnader och slopa dem som företaget kan klara sig utan. På så sätt förbättras både din lönsamhet och din likviditet. 

Betalar du onödigt hög f-skatt? Om du vet med dig att resultatet kommer att bli längre än väntat kan det vara en bra idé att sänka f-skatten genom att skicka in en ny preliminärdeklaration och begära ut överskjutande skatt direkt.  

Genom att förbättra företagets likviditet slipper du både oro och onödiga dröjsmålsräntor och förseningsavgifter.  

Fler artiklar:

 

Digitalize this!

För mig är det självklart att ha ett digitalt samarbete med mina kunder. På så sätt kan kunden lämna in bokföringsunderlag när som helst. Men det är lika självklart för mig att träffa kunden ofta. Därför ingår möten och rådgivning i...

läs mer

Hur får man mer ork som egenföretagare?

För att orka med att utveckla ditt företag tror jag att det är viktigt att fokusera på de arbetsuppgifterna du tycker allra bäst om. Låt någon annan ta hand om det du inte kan eller vill göra. På så sätt hushåller du med...

läs mer

Kontaktaformulär

Använd formuläret för att kontakta mig eller maila mig på anna@happyaccounting.se

Accounting Makes Me Happy AB
Skytteholmsvägen 22, 171 44 Solna
Org.nr: 559212-0165