Vilka är några av de vanligaste nybörjarmisstagen när du startar eget?

Bokföring, Starta eget, Workshop

Jag gjorde själv flera misstag när jag startade mitt företag. Bland annat trodde jag att det bästa var att göra allting själv. Så här i efterhand önskar jag att jag hade tagit hjälp med hemsida och grafiskprofil redan från start. Istället kämpade jag många timmar med att bygga en hemsida och ta fram en logotyp. Tid som jag istället borde ha använt för att hitta mina första kunder. Så lär dig av mitt misstag här och lej bort sådant som du inte kan eller vill göra själv.      

Ett annat vanligt fel är att företaget är i kaos! Rutiner och struktur är verkligen a och o när man har företag. Det låter kanske självklart men det är inte alls ovanligt att bokföringsunderlag finns lite varstans, man använder flera olika att-göra-listor, man har en uppsjö appar som gör ungefär samma sak osv. Här är mitt tips att bestämma sig för ett enda system och hålla sig till det.  

Slutligen tror jag att det är vanligt att man har svårt att fokusera i början. Många företagare har ju valt att starta eget just för att man har många idéer som man vill genomföra. Men här tror jag att det är klokt att prioritera och fokusera. Vad spelar det för roll om du har ett perfekt Instagram flöde om du inte skrivit avtal med en enda kund? 

Accounting Makes Me Happy AB
Skytteholmsvägen 22, 171 44 Solna
Org.nr: 559212-0165